Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

«Φούμαρα» η ενίσχυση ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων...


Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι... Απ’ ότι φαίνεται η γνωστή λαϊκή θυμοσοφία ταιριάζει «γάντι» στο πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με εγγυοδοσία του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, το οποίο ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες. Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και του Έβρου, «άκουσε» την έναρξη εφαρμογής του με ανακούφιση, πιστεύοντας πως θα τους διευκόλυνε στο να αντιμετωπίσουν τα, συνεχώς επιδεινούμενα, οικονομικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Εις μάτην όμως...
Ενάμιση μήνα, περίπου, από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα και οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να κάνουν χρήση του προγράμματος είναι πολύ λίγες και...μετρημένες αφού οι τράπεζες, σε πολλές περιπτώσεις, αρνούνται να δεχθούν τις αιτήσεις δανειοδότησης και ζητούν ένα «βουνό» δικαιολογητικά. Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες αφού τα δεχθούν δεν τα προωθούν στα κεντρικά και στη συνέχεια, προς έγκριση στο ΤΕΜΠΜΕ και το αίτημα παραμένει στα.. συρτάρια!
Για τις «δυσλειτουργίες» του προγράμματος, το επιμελητήριο Έβρου, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρατηρούνται και «εμποδίζουν» τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό. Στην επιστολή τονίζεται πως «η χρηματοδότηση (σ. σ. των συγκεκριμένων επιχειρήσεων) υπό ευνοϊκούς όρους θα αποτελούσε μία ανάσα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και θα διασφάλιζε τη βιωσιμότητά τους». Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ο βουλευτής Έβρου, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ζητώντας τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και των Τραπεζών, σχετικά με τα χορηγούμενα άτοκα δάνεια, ώστε, «να εκλείψουν οι δυσμενείς προϋποθέσεις που τίθενται και να δανειοδοτηθούν το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ PRESS-A

REPORTAZ ΑΠΟ ΛΑΒΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ???

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons