Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο διαγωνισμός για άγονη γραμμή θα δώσει «λύση» στη σύνδεση Σαμοθράκης- Αλεξανδρούπολης…


Με τη διαδικασία του διαγωνισμού για την άγονη γραμμή, εντός των επόμενων 15 ημερών, θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας, τους φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και βουλευτές, στη συνάντηση που είχε μαζί τους, σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο. Έκανε λόγο μάλιστα για έξι δρομολόγια εβδομαδιαία, τονίζοντας πως αποτελεί «εθνική και ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να ανταποκριθεί στο αίτημα των κατοίκων για μόνιμη και σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση». Παράλληλα, τους ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Ρόδο και του Λαυρίου με Σαμοθράκη και Καβάλα, μέσω Λήμνου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ανέφερε:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, προκειμένου να επιλύσουμε το βασικότατο πρόβλημα της συγκοινωνίας μεταξύ της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης. Πράγματι υπήρξε μια ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η οποία είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ήταν ελεύθερη η δρομολήγηση αυτή. Το σχετικό ενδιαφέρον δρομολόγησης δεν επιβεβαιώθηκε κατά την τρέχουσα περίοδο και έτσι σήμερα πια έχουμε επιδοτούμενη τη δρομολόγηση. Είχαμε και άλλα προβλήματα που είχαν να κάνουν με επισχέσεις εργασίας κ.λπ. Σήμερα όμως είμαστε πια σε θέση να διασφαλίσουμε ότι με διαγωνισμό, ο οποίος άμεσα προχωράει, θα υπάρξουν έξι δρομολόγια εβδομαδιαία, που θα ενώνουν τη Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη. Έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην προσπάθεια αυτού του εξαιρετικά όμορφου νησιού, να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του και να εξασφαλίσει την ανάπτυξή του. Έχουμε την ικανοποίηση ότι μέσα στις επόμενες το πολύ δεκαπέντε μέρες το Υπουργείο θα έχει προχωρήσει σε ανάθεση, έτσι ώστε τα δρομολόγια να ξεκινήσουν. Έτσι λοιπόν καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε στο βασικό αυτό αίτημα, τη σύνδεση Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. Ανάλογα προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τη διασύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Ρόδο και αντίστοιχα του Λαυρίου μέχρι Σαμοθράκη και Καβάλα μέσω Λήμνου. Έχουμε την ικανοποίηση ότι ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της περιοχής για πυκνή, σταθερή επικοινωνία».

Πετρούδας: Ευχαριστίες προς υπουργό, ελπιδοφόρα η κατάληξη της σύσκεψης…
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιάννης Πετρούδας, ανέφερε σε δηλώσεις του:
«Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την ελπιδοφόρα κατάληξη αυτής της συνάντησης, για τη σύνδεση της Σαμοθράκης, την επανασύνδεση θα έλεγα, με την Αλεξανδρούπολη. Θεωρούμε ότι η λύση που θα υπάρξει, στο διάστημα των 10 -15 ημερών που είπατε, είναι οριστική χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την περαιτέρω πορεία αυτής της σύνδεσης, γιατί ο κόσμος της Σαμοθράκης δεν αντέχει να ξαναπεράσει μια τέτοια ζοφερή περίοδο, όπως ήταν αυτή που περασε το τελευταίο διάστημα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας πω ότι η Σαμοθράκη, όπως είπατε και εσείς, είναι ένα όμορφο νησί, είναι το νησί του Έβρου, της Θράκης και γιατί όχι όλης της Ελλάδας και επομένως με την πρώτη ευκαιρία την άνοιξη θα ήμασταν ευτυχείς και ο ομιλών και οι Σαμοθρακίτες να σας δεχτούμε με τους συνεργάτες σας, τον κ. Κουρούση και τον κ. Μπούσιο, οι οποίοι σε τηλεφωνικές επαφές που είχαμε είμαι σίγουρος ότι βοήθησαν πάρα πολύ, όπως και εσείς είπατε, στην επίλυση του προβλήματος. Ευχαριστώ πάρα πολύ.»

Αλεξανδρής: ευχαριστίες για την «ανταπόκριση» του υπουργείου…
Τέλος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη στο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας:
«Να σας ευχαριστήσω, γιατί πραγματικά ανταποκριθήκατε σε πολύ λίγες μέρες στην έκκλησή μου να μας δεχτείτε εδώ να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για τη διακοπή της σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη αλλά ταυτόχρονα και τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτή η σύνδεση έχει να κάνει με την ανάπτυξη και του αγροτικού τομέα αλλά γενικότερα περά της τουριστικής τόνωσης της περιοχής, δίνεται η δυνατότητα πλέον να μεταφέρονται προϊόντα απ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά του Έβρου στα νησιά και κυρίως σ’ έναν καλό πελάτη, που είναι η Μυτιλήνη αλλά και τα υπόλοιπα νησιά. Θα θέλαμε ένα ακόμη δρομολόγιο την εβδομάδα να καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Επιτρέψτε μου όμως να σας ευχαριστήσω, γιατί πραγματικά δώσατε μία λύση σ’ ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή ιδίως τον τελευταίο καιρό».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons