Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, αποκλεισμένα τα τελωνεία Ορμενίου, Κήπων…


Η απογευματινή συνάντηση, στις 6 μ. μ, του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, όπου αναμένεται να διευκρινιστούν και να εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το πώς θα διατεθεί το κονδύλι των 500 εκ. ευρώ, που θα διατεθεί για την ενίσχυση των αγροτών, είναι αυτή που θα «κρίνει», πιθανά, και τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Το… «πακέτο» πάντως, μάλλον, δεν ξέρει πως θα το διαθέσει ακριβώς ούτε η κυβέρνηση αφού, αναλόγως των «πιέσεων» που δέχεται, εντάσσει σε αυτό αγροτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα το ρύζι, το οποίο αρχικά δεν περιλαμβανόταν σε υπό ενίσχυση προϊόντα.
Οι αγρότες από την πλευρά τους εμφανίζονται ανυποχώρητοι, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και προσπαθούν να διατηρήσουν «αραγές» το αγωνιστικό τους μέτωπο, από τις προσπάθειες «διάσπασης» που επιχειρούνται… «Δεν υπάρχουν, κόκκινοι, πράσινοι, γαλάζιοι, υπάρχουν μόνο αγρότες», τονίζουν, προσπαθώντας να «ενισχύσουν» την «ταξική συνείδηση» των συναδέλφων τους. Στον αγώνα των αγροτών συντάσσονται και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι σπεύδουν να ενισχύσουν τα υπάρχοντα μπλόκα ή και δημιουργούν και νέα.
Στον Έβρο, δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο Ορμενίου, κυρίως αγροτών από τους δήμους Τριγώνου, Κυπρίνου και Βύσσας. Ο μεθοριακός σταθμός έκλεισε στις 11 το πρωί και το αν και πότε θα ανοίξει και πάλι, θα αποφασιστεί από τη συντονιστική. Από το Σάββατο είναι αποκλεισμένο και το τελωνείο των Κήπων, από το οποίο επιτράπηκε εχθές το βράδυ να διέλθουν φορτηγά που μετέφεραν ευπαθή προϊόντα ενώ κατά διαστήματα διέρχονται και λεωφορεία. Τρακτέρ έχουν παραταχθεί, στις δύο πλευρές του δρόμου, και στην Κορνοφωλιά, με τους αγρότες να προχωρούν σε ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Κλειστή παραμένει και η Εγνατία οδός στο Στρυμόνα, τη Χρυσούπολη Καβάλας και στην είσοδο της Κομοτηνής.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons