Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Φωνή διαμαρτυρίας και καταδίκης του «εγκλήματος» στη λωρίδα της Γάζας από τη Νέα Ορεστιάδα...


Δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και καταδίκης της ισραηλινής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία συνεχίζεται, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 1.100, από τους οποίους οι μισοί άμαχοι και εξ αυτών περισσότερα από 300 παιδιά, θέλουν να στείλουν σήμερα από τη Νέα Ορεστιάδα οι διοργανωτές της εκδήλωσης αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα, στο εργατικό κέντρο της πόλης.
Οι διοργανωτές (Π. Α. ΜΕ, τοπική επιτροπή Ε. Ε. Δ. Υ. Ε, Πανσπουδαστική των πανεπιστημιακών τμημάτων της Νέας Ορεστιάδας) «απαιτούν»:
- Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστίνιους και να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα το Ισραήλ.
- Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ , ΕΝΙΑΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.
Παράλληλα καλούν τους πολίτες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν «στους βομβαρδισμούς σχολείων και στις δολοφονίες παιδιών».
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Παλαιστίνιος γιατρός Τζαμπέρ Χανή και εκπρόσωποι των διοργανωτών ενώ μετά το τέλος της οι συγκεντρωμένοι θα θυροκολλήσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης.

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους συγκεντρώνουν νομαρχία, μητροπόλεις, Τ. Ε. Δ. Κ...

Στηn ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα σταλεί στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ξεκινούν οι δύο Μητροπόλεις του νομού, η Νομαρχία Έβρου και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Έβρου, απευθύνοντας κάλεσμα σε πολίτες, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, να συνδράμουν στην προσπάθεια. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα περιλαμβάνει υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα (αλεύρι, εμφιαλωμένο νερό, ρύζι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, σπορέλαιο και ζυμαρικά). Το υλικό θα συγκεντρώνεται από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, κατά τις εργάσιμες ώρες, στις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ Αλεξανδρούπολης, στο χώρο του Επαρχείου βορείου Έβρου, στο Διδυμότειχο, και σε χώρους που θα ορίσουν στις έδρες τους οι δήμοι. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας-Πρόνοιας-Παιδείας, στο τηλέφωνο 25510–31460 και 32712 και στο Επαρχείο βορείου Έβρου, στο τηλέφωνο 25530-24444.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που λεει και το μασαλι...και μενα ο παππους μου ΠΑΜΙΤΗΣ ηταν αλλα για αλλες εισβολες και αλλα για ΤΑΝΚΣ εκαμνε τουμπεκι!!!

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ και οχι για την φουκαρια την μανα σας

Ανώνυμος είπε...

Παντως το δικο μου το φιατακι απο την αυλη δεν το κλεψανε ισραηλινοι αλλα παλαιστινιοι και καλα το αμαξι το ειχαν αναγκη. Την φωτογραφικη μηχανη και οτι αλλο πολυτιμο βρηκαν γιατι τα ειχαν παρει απο 4 αυτοκινητα σε μια βραδυα στην Ορεστιάδα?.
Κατ΄τα αλλα στον αλλαχ πιστεύουν και δεν κλεβουν.
Λυπαμε αλλα δεν μπορω να τους συμπαρασταθω.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons