Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Κλειστά, λόγω…γυαλοπαΐου τα σχολεία βορείου και κεντρικού Έβρου...


Σε μία τεράστια πίστα πατινάζ μετατράπηκε ο βόρειος και κεντρικός Έβρος, λόγω του…ολισθηρότατου και άκρως επικίνδυνου, λεπτού στρώματος πάγου που κάλυψε τα πάντα! Η βροχή σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν «δυσχερείς» συνθήκες, τόσο για πεζούς όσο και για οδηγούς, αφού όσο προσεκτικός κι αν ήταν κανείς, οποιαδήποτε κίνηση απειλούνταν να καταλήξει σε πτώση ή σύγκρουση…
Αυτό το σκηνικό «κράτησε» κλειστά και τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Τριγώνου, Βύσσας, Μεταξάδων, Διδυμοτείχου, Ορφέα και Σουφλίου, ενώ κανονικά λειτούργησαν οι σχολικές μονάδες στον υπόλοιπο νομό.
Και επειδή το θερμόμετρο δεν λέει να κουνηθεί προς τα «πάνω» για να λιώσουν πάγοι και χιόνια, καλό θα ήταν να συνεχίσουμε να κινούμαστε με το βήμα της «πάπιας» οι πεζοί και να προσέχουν παραπανίσια οι οδηγοί, γιατί δεν είναι καιρός για τρεχάματα σε ορθοπεδικούς και συνεργεία…

Πάνε…τελωνείο οι αγρότες...
Στις 25 Ιανουαρίου θα ανέβουν…αγωνιστικά στα τρακτέρ τους οι αγρότες, και θα τα οδηγήσουν στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων, τα οποία και θα αποκλείσουν-άγνωστο για πόση ώρα ή πόσες ημέρες-κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, αφού, όπως δηλώνουν, η φωνή τους ακόμη δεν ακούστηκε τόσο δυνατά ώστε να συγκινήσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον της πολιτείας.
Η απόφαση του αποκλεισμού των δύο τελωνειακών σταθμών, ελήφθη εχθές στη διάρκεια σύσκεψης που διοργάνωσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑ. ΣΥ. και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ενότητα», στο Εργατικό Κέντρο Νέας Ορεστιάδας, όπου οι συμμετέχοντες αγρότες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία-έστω υποψία- εκδήλωσης πρόθεσης ενίσχυσής τους από το κράτος και εκτίμησαν ότι θα πρέπει να προβούν σε πιο δραστικά μέτρα για να εισακουστούν τα αιτήματά τους. Οι αγρότες ζητούν, κατά κύριο λόγο, την αύξηση των τιμών στα προϊόντα τους και κάλυψη της ζημιάς από τις απούλητες ποσότητες της παραγωγής τους, δηλώνοντας ότι «οι πολιτικές που ακολουθούνται στον αγροτικό τομέα τους έχουν εξαθλιώσει».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons