Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Εκλογή προεδρείου και… προσωρινή διάσωση…


Πιάστηκε από το… σωσίβιο και… διασώθηκε, προσωρινά τουλάχιστον, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς. Στη σημερινή, επαναληπτική διαδικασία δημαιρεσιών, στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας, η παρουσία του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Χαμαλίδη, της ελάσσονος μειοψηφίας, «έδωσε» την απαραίτητη "απαρτία" των "11" συμβούλων και το δικαίωμα στο δήμαρχο εκλέξει τον πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα της «αρεσκείας» του, Κυριάκο Στεφανάτο, Μανόλη Παπαντωνίου και Στέλλα Κεραμιτσή, αντίστοιχα. Πως να λείψουν μετά οι αναφορές περί... ηλιαχτίδων και σωφροσύνης από τον δήμαρχο και το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου;
Όσο αφορά τη δημαρχιακή επιτροπή, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κατά το… ήμισυ αφού δεν έγινε δυνατή η εκλογή αναπληρωματικών μελών, λόγω… ελλείψεως συμβούλων. Για τη δημαρχιακή επιτροπή εκλέχτηκαν 5 από την πλειοψηφία (Γουδετσίδης, Παπαδόπουλος, Ουρουμίδης, Μπουργούδης, Καραμανίδης) και ο κ. Χαμαλίδης, και απαιτούνταν 6 αναπληρωματικά μέλη (4 της πλειοψηφία και 2 της μειοψηφίας) αλλά «διαθέσιμοι» δημοτικοί σύμβουλοι υπήρχαν μόνο… 2, ο κ. Ζαχαρίας και η κα Ροροπούλου. Ως εκ τούτου η εκλογή των αναπληρωματικών μελών μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Κυριακή.
«Κεντρικό πρόσωπο του ενδιαφέροντος» στη συνεδρίαση ήταν, όπως αναμενόταν, ο κ. Χαμαλίδης, ο οποίος δεν κάθισε στη γνωστή του θέση αλλά μετακινήθηκε στο… πέταλο, έχοντας στο «κάδρο», καθήμενους από πίσω του στις θέσεις των θεατών μερικά μέλη της δημοτικής οργάνωσης του ΠΑ. ΣΟ. Κ Ορεστιάδας, σε μια παρουσία, πιθανά, με… νόημα…
«Δεν άγομαι δεν φέρομαι, δεν εξυπηρετώ συμφέροντα. Δε δίνω άλλοθι κι ούτε αποτελώ δεκανίκι του κ. Μουζά, στην προσπάθειά του να ηρωποιηθεί στα μάτια του κόσμου, τον οποίο προσπαθεί να πείσει ότι αγωνίζεται αλλά τα συμφέροντα δεν τον αφήνουν να πετύχει», ανέφερε πριν αρχίσει η διαδικασία για την ανάδειξη προεδρείου ο κ. Χαμαλίδης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παρουσία του και να αμυνθεί στις «επιθέσεις» που δέχεται…Απάντησε δε και σε αυτούς που τον κατηγόρησαν πως λειτούργησε αυτόνομα και ανεξάρτητα από τη δημοτική ομάδα με την οποία εξελέγη, υποστηρίζοντας ότι ενημέρωσε τους κ. Παπαϊωάννου, Κυργιάννη για τις επιλογές του, επισημαίνοντας παράλληλα πως τον τιμά η παρουσία του στη δημοτική ομάδα, από την οποία διαφοροποιήθηκε... Διευκρίνισε όμως πως αισθάνεται υπόλογος μόνο στους δημότες και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές καθώς και πως πειθάρχησε στη συνείδηση και στον κώδικα της πολιτικής του ηθικής, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές…
«Το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, κατόπιν ενός πολύπλοκου τοκετού, εξέλεξε τελικά το προεδρείο του, θεσμικά και βάση του κώδικα. Σε αντίθεση με τους άλλους δήμους, μπορεί να άργησε ο πρόεδρος, ως τέκνο, αλλά είναι… άρρεν», δήλωσε μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του δ. σ Κυριάκος Στεφανάτος!
«Σήμερα, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι απέδειξαν ότι σέβονται τους θεσμούς και τους δημότες. Αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με παιχνίδια βρίσκονται ακόμη στην ηλικία του νηπιαγωγείου. Η Ορεστιάδα δεν είναι για παιχνίδια, ο δήμος δεν είναι για παιχνίδια, ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι για παιχνίδια, είναι για ουσιαστική δουλειά προς όφελος των δημοτών μας. Εμείς αυτό προασπίζουμε, γι’ αυτό ήρθαμε σήμερα εδώ κι έτσι θα συνεχίσουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, μετά την εκλογή προεδρείου. Ο κ. Μουζάς φαίνεται να βγήκε «νικητής» από μια μάχη αλλά ο «πόλεμος» μάλλον δεν κρίθηκε αφού, ουσιαστικά, τα δυσκολότερα έρχονται. Μπορεί να «διασκέδασε», προσωρινά, τις εντυπώσεις αλλά συνεχίζει να αποτελεί «μειοψηφία» στο δημοτικό συμβούλιο, με τα όποια μεγάλα και σημαντικά προβλήματα αυτό δημιουργεί…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ.
ΜΕΤΑ ΤΟ "ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ" ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΠΟΥ ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. Ο ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΘΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ. ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ - ΙΣΧΥΡΟΥΣ;;; ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΟΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ.


"Η κατάσταση που επικρατεί με θλίβει πραγματικά".(ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΜΑΛΙΔΗ)

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΝΤΙΜΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

την προδοσια πολλοι αγαπησαν τους προδοτες κανεις

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ"

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη αλλα για ποσο ηλιθους μας εχουν??τι ξεφτιλα αυτη στο σημερινο συμβουλιο?και κατεβαινει για Δημαρχος ..ολοι πουλημενοι ..

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ"


xaxaxaxaxaxaxaxa respect!!!!! απο τις καλυτερες ατακες που εχω ακουσει εδω κ καιρο χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Γραφω καποιες σκεψεις μου και ελπιζω να δημοσιευτουν.
Παρακολουθησα με προσοχη σημερα το ΔΣ της Ορεστιαδας. Ολα μου φανηκαν μια παρωδια.Ούτε ένα χειροκροτημα κυριοι για το προεδρείο, δεν τους θέλατε;
κ Στεφανατο πολύ αχάριστος.Ευχαριστήσατε όλους τους άλλους αλλά δεν ακούσαμε το όνομα του Χασμπαλιδη και του Ζασμπανιδη
ευχαριστω για τη φιλοξενια
Β.Β

Ανώνυμος είπε...

orestiadites giati kourazeste.
o anthropos ine kefalas ke xontropetsos. etsi de leme oi thrakiotes osous den katalavenoun

Ανώνυμος είπε...

Στο τρίγωνο έβγαλαν Προεδρείο. Λευτέρη γιατί δεν έγινε το ίδιο και στην Πόλη σας. Άν δεν ήσουν σήμερα παρών πάλι θα λειτουργούσαν οι θεσμοί. Γιατί φίλε μου δημιούργησες όλο αυτό γύρω απ΄το ΄ονομά σου.Στην πόλη σε βρίζουν όλοι. Είναι κρίμα.
Το μεγάλο θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει από δω και πέρα.
Ο Δήμαρχος θα πρέπει να καταλάβει ότι για την όλη κατάσταση είναι ο μοναδικός υπεύθυνος.Δεν έπρεπε ν'αφήσει τα πράγματα να εξελειχθούν έτσι.
Χαλαρώστε φίλοι γείτονες Ορεστιαδίτες
Τριγωνιώτης

Ανώνυμος είπε...

press-a
ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ.
ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΝΔ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ. ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. ΑΛΛΟ "ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ" ΑΛΛΟ "ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ. ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ;
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons