Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Απρόβλεπτη πλέον η κόντρα Μουζά- Καντζιάρη...


Συνεχώς αυξανόμενης έντασης, και πιθανά απρόβλεπτης, μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον η «κόντρα» Μουζά- Καντζιάρη, με τις.. .κατηγόριες να αλληλοεκτοξεύονται και... όποιον πάρει η μπάλα. Στη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Ορεστιάδας, που κατηγόρησε τον υπό παραίτηση πρόεδρο της Δ. Ε. Υ. Α. Ο ότι του έκανε «γραπτές υποδείξεις» για το διοικητικό σχήμα που πρέπει να πορευτεί ο δήμος την επόμενη διετία, «απάντησε» το απόγευμα της Τετάρτης (7 Ιανουαρίου) ο κ. Αθανάσιος Καντζιάρης. Δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει «πολιτική αλητεία» και στημένη παγίδα τις ενέργειες του κ. Μουζά, υποστηρίζοντας πως η συνάντησή τους έγινε με πρωτοβουλία δική του, του ζητήθηκαν οι σκέψεις του, τις οποίες σημείωσε στο πίσω μέρος ενός πρόχειρου χαρτιού, και οι οποίες στη συνέχεια «μεταμορφώθηκαν» σε «γραπτές υποδείξεις». Ανέφερε επίσης πως ο δήμαρχος ενδιαφέρεται μόνο για.. «λάσπη και δημιουργία εντυπώσεων» και κατέληξε λέγοντας πως «δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε ζητήματα συνείδησης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».
Αναλυτικά ο κ. Καντζιάρης ανέφερε στη συνέντευξη τύπου:
«Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, με τη δήλωση του στις 7-1-09, αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο. Στον κατήφορο που έχει πάρει και μάλιστα χωρίς σταματημό, προσπαθεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα συνάντησης που είχαμε προ μηνών μετά από δική του πρόσκληση, με θέμα την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της παράταξής μας για την λειτουργία σαν Δημοτική Αρχή.
Στην ερώτηση που τέθηκε από τον ίδιο, σε ένα φιλικό κλίμα, σε μια ταβέρνα στη Λεπτή που ο ίδιος πρότεινε για τη συνάντηση, με παρευρισκομένους τους κους Μπουργούδη και Παπαντωνίου που ο Δήμαρχος σκόπιμα παρέλειψε να αναφέρει στη δήλωση του, συνάντησης που εσφαλμένα νόμιζα πως είχε τον χαρακτήρα της κοινής προσπάθειας για επίλυση προβλημάτων της παράταξης, προσπάθησα να καταγράψω τις σκέψεις μου ως ηθικά όφειλα μια μου ζητήθηκε. Εξάλλου, αυτό είχε ζητηθεί και από τους περισσότερους – αν όχι όλους- Δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Επειδή μέχρι τότε ουδέποτε με είχε απασχολήσει το θέμα, άρχισα να γράφω ονόματα στο πίσω μέρος της απόδειξης του λογαριασμού, για να διευκολύνω τη σκέψη μου.
Η παγίδα ήταν στημένη. Το πρόχειρο «χαρτάκι» του λογαριασμού που ανέφερε τις σκέψεις μου όπως μου ζητήθηκαν κρατήθηκε. Για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος απέδειξε πως κινείται και πως συμπεριφέρεται. Η ερώτηση για την «γνώμη μου» μετατράπηκε σε «γραπτή υπόδειξη». Η άποψη μου ότι ο κος Σκαρλατίδης έπρεπε σαν μοναδικός διπλωματούχος Μηχανικός στην παράταξη να αναλάβει την Τεχνική Υπηρεσία μετουσιώθηκε σε συμπαιγνία. Η πρόθεση μου να αναλάβω το Προεδρείο αν αυτό κριθεί σκόπιμο και να αφήσω την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΟ που εγώ εξαρχής ζήτησα λόγω των τεχνικών γνώσεων που διαθέτω, μετατράπηκε σε πρόθεση από μένα να αποκτήσω εξουσία! Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο έχω παραιτηθεί εδώ και μέρες από Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ η θητεία της οποίας είναι για 4 χρόνια, εαν με ενδιέφερε η εξουσία! Η πρόταση μου για τοποθέτηση σε άλλες θέσεις, ατόμων προσκείμενων στο κλειστό περιβάλλον του Δημάρχου αγνοήθηκε επιδεικτικά!
Η πολιτική αλητεία όμως δεν σταμάτησε εδώ. Τόλμησε να παραποιήσει στοιχεία για να αποπροσανατολίσει για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη. Προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι καταψήφισα το Τεχνικό Πρόγραμμα επειδή είχε προηγηθεί η παραπάνω συνάντηση, ενώ η συνεδρίαση του Δ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα είχε γίνει στις 24/11 δηλαδή 6 μέρες πριν την συνάντηση!
Οι προθέσεις του Δημάρχου είναι εμφανείς. Οι μεγάλες κουβέντες περί «μη Διοίκησης του Δήμου από εργολάβους» είναι γελοίες όταν ξεστομίζονται από το στόμα του Δημάρχου που επέμενε και ενέκρινε δημοπρασία σε έργο με έναν και μοναδικό μειοδότη με προσφορά 2% ή που προτίμησε φιλικά προσκείμενο σε αυτόν εργολάβο για την συντήρηση του ανελκυστήρα της Δημαρχείας ενώ είχε στα χέρια του προσφορά από άλλον με χαμηλότερη τιμή. Η λέξη «διαφάνεια» αποκτά ιδιαίτερο νόημα όταν αναφέρεται από Δήμαρχο που επί ημερών του διαπιστώθηκαν εργασίες από τον ίδιο εργολάβο στο κολυμβητήριο Ορεστιάδας, χωρίς καμία απολύτως νόμιμη διαδικασία ανάθεσης. Η λέξη «νομιμότητα» έχει βαρύνουσα σημασία όταν προέρχεται από τον Δήμαρχο που τη μια μέρα δείχνει ανοχή στην ανέγερση κτισμάτων χωρίς οικοδομική άδεια μέσα σε δασική περιοχή και την άλλη μέρα τα θάβει.
Το παιχνίδι του Δήμαρχου είναι πλέον πασιφανές. Η λάσπη και η δημιουργία εντυπώσεων είναι το μοναδικό πράγμα που τον απασχολεί. Είναι καιρός να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται έστω και λίγο για το καλό αυτού του τόπου ή μόνο για τα παιχνίδια της πολιτικής του σκακιέρας.
Δηλώνω για άλλη μια φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι στην κατηφόρα που έχει πάρει δεν θα τον ακολουθήσω. Θα συνεχίζω να τιμώ την παράταξη με την οποία εκλέχτηκα, θα συνεχίζω να τιμώ τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με την συνείδησή μου, όσα παιχνίδια και αν παίξει ο Δήμαρχος, όσες απειλές και αν κάνει περί διαγραφής μου, όσο κι αν προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Το πολιτικό κόστος είναι κάτι που ποτέ δεν με ενδιέφερε και ποτέ δεν θα με ενδιαφέρει. Μερικοί από μας αγωνιούμε μόνο για την ανάπτυξη και ευημερία αυτού του τόπου. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες πολιτικοί και δεν θα έπρεπε να είμαστε. Ας το καταλάβει αυτό πριν να είναι κι άλλο αργά για την πόλη μας».

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σοβαρό το θέμα. ο Δήμαρχος έχασε τη "Δεδηλωμένη" το ποσοστό του είναι χαμηλώτερο και απ' αυτό του Παπαϊωάννου.Δήμαρχε μήπως δε φταίνε μόνο οι άλλοι. Σκεψου και τα δικά σου τα λάθη. Το χαρτάκι που παρουσίασες χθες δε μας λέει και τίποτα

Ανώνυμος είπε...

κυριοι του "εν ταξει" σταματηστε επιτελους μας πρηξατε. η να πατε στο σπιτι σας. τα εσωκομματικά σας δε μας ενδιαφέρουν. Μουζά ας πρόσεχες δεν το περίμενες

Ανώνυμος είπε...

PRESS-A
ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΥΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΨΙΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΌΤΙ ...Τ ΑΡΠΑΞΕ.
ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΘΑΨΕ Ο ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗΣ ΜΗ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άκουσα ότι ο Χαμαλίδης θα πάει στο συμβούλιο διότι παίζεται παιχνίδι από τον Ζαμπουνίδη με Καντζιάρη Σκαρλατίδη και την αντιπολίτευση να ακολουθεί ανίδεη. Ή στραβός είν ο γυαλός, ή στραβά αρμενίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Ο ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να ξερα...ο Παπαιωάννου έχει μάθει οτι ο Χαμαλίδης θα του την κάνει την δουλειά και δεν κάνει τιποτα?

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε η δημοτικη αναγεννηση εχει ιστορια δεκα χρονων στον δημο.ουτε πουλαει ουτε πουλιεται.αυτο ειναι συγουρο.αλλου ψαξε τους πληρωμενους.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε ασπάζομαι την άποψη σου.ο παπαιωάννου δεν είναι χθεσινός.πέρασε και αυτος φουρτούνες, δεν θα αφισει τίποτα στην τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Κοντός Ψαλμός....

Θα φανεί την κυριακή απ'το αν θα πάει τελικά ο χαμαλίδης ή όχι

Ανώνυμος είπε...

ειναι αδικο να στρεφετε βελη εναντιον
καποιου ο οποιος θελει να ειναι υποψηφιος δημαρχος, και λογικα με τιποτα δεν μπορει να κανει εκπτωσεις
στην συνειδηση του και στην πολιτικη του αξιοπιστια.σεναρια υπαρχουν αρκετα αλλα η κυριακη ειναι κοντα.
πιστευω οτι αυτοι που επεβαλαν τον
"ποιητη" δεν εχουν προσωπο σε κανενα δημοτη, να ζητησουν για μια ακομη φορα την στηριξη του. επεξαν, χαρηκαν,κερδισαν για να ικανοποιησουν τα πολιτικα τους σχεδια και να εξαπατησουν τους δημοτες.τωρα πλεον δεν γινονται πιστευτοι οποια επιχειρηματα και αν
χρησιμοποιησουν.
ο "ΠΟΙΗΤΗΣ" υπηρξε και το αποδεικνυει καθημερινα,με τις συμπεριφορες του κατωτερος των περιστασεων,υπερκοστολογιμενος χωρις κανενα αντικρυσμα.
η κυριακη ειναι κοντα,ας κανουμε υπομονη, τα δυο χρονια, ακομη, ειναι μακρια.
Ν.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ε.Ε.ΕΣΠΑΣΕ Ο ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΡΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΟΣ.ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ,ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ...ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ......

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε και το καινούργιο... προσπαθει, λέει, ο κος Χαμαλίδης να πείσει την παράταξη του να προσέλθουνε όλοι την κυριακή στο Δ.Σ. προφανώς για να μην φανει η γύμνια του αν κατέβει μόνος του με την συμπολίτευση...

Σιγά και μην τσιμπήσει η γάτα ο Παπαιωάννου...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΡΗΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ... ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ, ΔΥΟ ΤΡΥΓΩΝΙΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΑ

Ανώνυμος είπε...

εεε αυτο είναι ανω ποταμών! το ΔΕΛΤΑ ΤV έδωσε κανονικότατη κάλυψη στον κο Χαμαλίδη (χωρις να τον κατονομάσει)προκαταβολικά πριν ακομα εμφανιστει στη συνεδριαση!
κοίτα να δεις που σε δυο χρονια ο "ποιητής" θα εχει για επικοινονιολόγο τον Πετρ__η και ο χαμαλ_ιδης τον Δου_α!

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά.. Εδώ παίζουν κανονικό παιχνίδι στην πλάτη του λεύτερη και περιμένετε να πάει με τα νερά τους? Ο πετρίδης κάνει παιχνίδι για το μουζά και γυρνάει το νόμισμα προς το μέρος του. Αν νομίζετε ότι ο λευτέρης θα γίνει το φερέφωνο του πετρίδη και του δουκα είστε αλλού. Ότι γίνεται το προκάλεσαν οι αντιφρονούντες της "Ορεστιάδας εν τάξει¨για ιδίων όφελος". Γιατί πρέπει να τους ακολουθήσει ο χαμαλίδης όταν ενδιαφέρεται ο ίδιος για Δήμαρχος? Κοντά στο νου και η γνώση.. Και η λάσπη που πέφτει για έναν άνθρωπο που κάνει ουσιαστική πολιτική, αποδεικνύει πόσο εμπλεκόμενοι είναι όλοι τους.
Τους χαιρετισμούς μου!!!

Ανώνυμος είπε...

και γιατι τοτε τους "ακολουθησε" την πρωτη κυριακή?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πρέπει να το πει- απαντήσει ο ίδιος. Υποθέσεις κάνουμε όλοι!!

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος αδελφός ,κυκλοφορεί ευρέως στην Ορεστιάδα,οτι ανεθεσε στον τιποτα που εγινε μεγάλο ...νούμερο,να διαμηνύσει στον Λευτέρη οτι όσο είναι με τον Άγγελο ,δήμαρχος δεν γίνεται.Απ οτι ξέρω το επίθετο τους δεν είναι απλή συνονυμία.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ο Α. Παπαιωάννου είναι ξαδέλφια με τον Γιάννη το Νομαρ Σύμβ. είναι δυνατό.!!!!!! Γιαννάκη τι σου έκανε τόσο ο Ξάδελφος Δήμαρχος και ξερνάς χολή.
Δήμαρχε "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι και πασχοντες απο ζαμπουνιτιδα" " ου γαρ ιδασι τι ποιουσι" οταν ξεφυγει από το ζαχαρενιο σπιτι θα διαπιστωσει οτι ειναι γεματος τερηδονα χολιστερολη και 500 κιλα λεσια.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΛΕΥΤΕΡΗ. Η ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ...
ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΤΙΣ 13:00 ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ποιος παιζει παιχνιδια στην πλατη του Λευτερη. ολα οσα ακουγονται ειναι αληθεια. την κυριακη το ονομα του θα ειναι "εφιαλτης"

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΠΠ
ΦΙΛΕ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΖΑΧΑΡΙΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΓΛΥΚΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Καλό Πασοκ, κακιά νέα Δημοκρατία, μέτρια αριστερά και τρίχες κατσαρές.

Συγνώμη για το ύφος μου ανώνυμε, αλλά πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να καταλάβουμε οτι τα κόμματα δεν έχουν (ή δεν πρέπει να έχουν)καμια σημασία στην εκλογή οποιουδήποτε σε οποιαδήποτε θέση της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Σιγά και μην εξαρτώνται οι ενέργειες ενός Δημάρχου από τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Αυτο που χρειάζεται είναι όραμα και δουλειά και ας έχει ότι χαρακτηριστικό θέλει...Παναθηναικός, Ολυμπιακός , ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ....

Makiaveli

Ανώνυμος είπε...

makiaveli που ζεις

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ Makiaveli
ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΗ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΧΩΡΙΣ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΕΧΝΙΔΙΑ. ΚΑΙ Ο ...ΤΙΜΟΝΕΡΗΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ, ΞΕΡΕΙ ΑΠ ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

telika o lefteris tha paei thn kyriakh. tora ti exete na pite pios ine emplekomenos para mono autos. opoy yparxi kapnos yparxi fotia.peri agnotitas telika alos exei to onoma alos th xari

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons