Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Τα βλέμματα στραμμένα στο δήμο Ορεστιάδας, στις δημαιρεσίες της Κυριακής...


Ημέρα εκλογής των νέων προεδρείων στα δημοτικά συμβούλια των 13 δήμων του Έβρου αλλά και του προεδρείου του νομαρχιακού συμβουλίου, είναι η Κυριακή, 4 Ιανουαρίου. Για το νομαρχιακό συμβούλιο τα πράγματα είναι «ξεκάθαρα» καθώς ήδη ο νομάρχης, Νίκος Ζαμπουνίδης, γνωστοποίησε πως θα προτείνει εκ νέου τον κ. Πιτιακούδη ενώ κάλεσε τη μειοψηφία να προτείνει «δικό της» αντιπρόεδρο, έτσι ώστε να σχηματιστεί «συναινετικό προεδρείο». Το ενδιαφέρον, στην προκειμένη περίπτωση, είναι αν θα καταγραφεί καμία… διαφοροποίηση από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, καθώς έχει διαπιστωθεί μια αρκετά έντονη δυσαρέσκεια από τις τελευταίες αλλαγές στις θέσεις των αντινομαρχών και τις επιλογές του κ. Ζαμπουνίδη. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν το νομάρχη να μη μπορεί να «μαζέψει» τους «κομμένους» και να βγει και μαζί τους στην αγορά για τις καθιερωμένες ευχές…Πάντως, η εκλογή Πιτιακούδη δε φαίνεται να «κινδυνεύει»…
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, στις αυριανές δημαιρεσίες, παρουσιάζει η εκλογή προεδρείου στο δήμο της Ορεστιάδας. Και είναι λογικό αυτό καθώς ουδείς γνωρίζει μέχρι τώρα πως θα λειτουργήσει η «τριάδα» των διαφωνούντων της παράταξης του δημάρχου, Δημήτρη Μουζά. Σκαρλατίδης, Καντζιάρης, Μωρικίδης, αναλόγως της στάσης τους, μπορούν να «αλλάξουν» τους συσχετισμούς καθώς αν συμπλεύσουν με τους 8 συμβούλους των δύο παρατάξεων μειοψηφίας τότε η… πλειοψηφία περνάει στη… μειοψηφία. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας προτίθεται να προτείνει αύριο για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου τον κ. Κυριάκο Στεφανάτο, ελπίζοντας πως θα πετύχει «συναίνεση» στο πρόσωπό του. Η πρόταση του κ. Μουζά, στη χθεσινοβραδινή συνάντηση της παράταξης, προκάλεσε και… ξινίλες αφού υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως η κα Ροροπούλου, που δεν έκρυψαν, λένε οι πληροφορίες, τη δυσαρέσκειά τους…Αν ο κ. Μουζάς και η παράταξή του δεν καταφέρουν, σε δύο συνεδριάσεις (στις 4 και 11 Ιανουαρίου) να εκλέξουν προεδρείο τότε, σύμφωνα με τον Κώδικα, τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος του πλειοψηφούντος συνδυασμού, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Αθανάσιος Καντζιάρης! Ούτε ψύλλος στον κόρφο του δημάρχου, δηλαδή!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ.....
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!!ΟΜΩΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ "ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ,ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙ ΣΟΪ "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΕΙΣΑΙ?

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons