Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Οι «επιλογές» των «11» και τα… «παπαγαλάκια»…


Μεταξύ δύο «επιλογών» θα πρέπει να ταλανίζονται οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και οι τρεις «αντάρτες» του συνδυασμού του δημάρχου. Κι επειδή δε μπορούν να έχουν και την… πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, θα πρέπει να συνυπολογίσουν σοβαρά και με… αντικειμενικά κριτήρια όλα αυτά που έχουν να… «κερδίσουν» ή να «χάσουν» από την προσέλευσή τους ή μη στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής, 11 Ιανουαρίου, για την εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου και δημαρχιακής επιτροπής.
Η μια επιλογή φαίνεται να είναι περισσότερο «εντυπωσιακή», «θορυβώδης», «πομπώδης» και… βιτρινάτη ενώ η δεύτερη μπορεί να μην προκαλέσει τόσο… πάταγο αλλά φαντάζει περισσότερο ουσίας και πολιτική, σε κάθε περίπτωση και οι δύο αναλόγως του τρόπου και της σοβαρότητας που θα «αντιμετωπιστούν».
Το, προφανές, δίλημμα λοιπόν είναι αν οι «11» (οι 8 των δύο παρατάξεων μειοψηφίας και οι 3 διαφωνούντες της παράταξης Μουζά) θα «αποδράσουν» χωρίς να… «ιδρώσουν», δια της… αποχής από το δημοτικό συμβούλιο, έχοντας ως λάφυρο το «προεδρείο» του δημοτικού συμβουλίου και με την ικανοποίηση ότι κατάφεραν ένα «εντυπωσιακό πολιτικό κτύπημα» στον κ. Μουζά ή αν θα επιλέξουν να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο και να «πλήξουν», ίσως όχι τόσο εντυπωσιακά για τον «πολύ κόσμο» αλλά… αποφασιστικά και ουσιαστικά πολιτικά, επιλέγοντας να «ελέγξουν» τη δημαρχιακή επιτροπή.
Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης έντασης των σχέσεων μεταξύ των παρατάξεων μειοψηφίας και των «διαφωνούντων» με τον δήμαρχο, αυτό που μπορεί κανείς, σχετικά εύκολα, να συμπεράνει είναι πως φαίνεται να υπάρχει ένας «δίαυλος επικοινωνίας» μεταξύ τους, έστω και «ανεπίσημα». Πιθανότατα χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά με σαφή πολιτικό στόχο τον δήμαρχο Ορεστιάδας, που δε φαίνεται να διανύει την καλύτερη περίοδο στη μέχρι τώρα θητεία του ενώ αντιμετωπίζει νευρικά την «κρίση» που διέρχεται. Ενώ για την επιτυχία του πρώτου στόχου είναι αρκετή η… «απουσία» για την επιτυχία του δεύτερου χρειάζεται κοινή αντίληψη του μεγέθους του «χτυπήματος», από τους «11», και του οφέλους που θα προκύψει στα επόμενα δύο χρόνια, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο νομιμότητας των όποιων ενεργειών και έργων του δημάρχου, «γλιτώνοντας» παράλληλα τις πιθανές αιτιάσεις «μπλοκαρίσματος στην παραγωγή δημοτικού έργου» που θα επικαλείται ο δήμαρχος σε κάθε συνεδρίαση με ένα… «αντιπαθητικό προεδρείο». Οι αρμοδιότητες που έχει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και το προεδρείο γενικότερα είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες και σε καμία των περιπτώσεων δε συγκρίνονται με αυτές της δημαρχιακής επιτροπής και το «εύρος» τους…Κανονικά, ο κ. Μουζάς, θα έπρεπε να… παρακαλάει να μην πάνε στο δημοτικό συμβούλιο και όχι να τους επιτίθεται για την «απουσία» τους από αυτό. Αν απουσιάσουν και στις 11 Ιανουαρίου, μπορεί να έχει δίπλα του για 2 χρόνια, άντε για 24 με 30 φορές που θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, τους κ. Καντζιάρη, Τζότζολα, και Μωρικίδη, αλλά αυτό είναι το… λιγότερο κακό που μπορεί να πάθει. Αν, τελικά, πάνε στη συνεδρίαση και εκλεγούν οι κύριοι Καντζιάρης, Μωρικίδης και Σκαρλατίδης στη δημαρχιακή επιτροπή, συν τους δύο της μειοψηφίας, τη συμμετοχή των οποίων προβλέπει ο Κώδικας, θα μείνει ένας «δικός» του και ο ίδιος. Και τότε «η νομιμότητα, διαφάνεια και σεβασμός στα χρήματα των δημοτών» θα αποκτήσουν ιδιαίτερη και… πραγματική αξία…
Πιθανά βέβαια ο δήμαρχος να είναι αυτός που θέλει και «την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο» και φαίνεται να προσπαθεί να «διασπάσει» αυτό το, μάλλον, «απολιτίκ» μέτωπο που έχει σχηματιστεί απέναντί του. Έστω κι ένας από τους «11» να παραστεί στη συνεδρίαση τότε από μεγάλος χαμένος των ημερών θα «βγει» ο μεγαλύτερος κερδισμένος, αφού και «δικό» του προεδρείο θα εκλέξει και δημαρχιακή επιτροπή…

Τις τελευταίες ώρες, "ακούγονται" κάτι… τιτιβίσματα από «παπαγαλάκια» που αναπαράγουν "πληροφορίες", εσκεμμένα ή μη, και υποστηρίζουν ότι ασκούνται πιέσεις σε "κάποιους", ακόμη κι απ’ τον Ζαμπουνίδη ακούστηκε- γράφτηκε, σε συγκεκριμένα πρόσωπα της μειοψηφίας, για… χρηματισμούς, επιταγές και άλλα τέτοια. Μάλιστα, έχουν «στοχοποιηθεί» συγκεκριμένοι σύμβουλοι, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα και πολύ περισσότερο δεν έχει αμφισβητηθεί η ηθική τους ούτε από πολιτικούς τους αντιπάλους!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Press-a

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ.
ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΑΡΘΡΟ 104
.....,ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ,ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΦΑΝΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.......

press-a on 9 Ιανουαρίου 2009 στις 9:01 π.μ. είπε...

Εφόσον πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο και... εκλέξει προεδρείο. Ενώ σε κάθε περίπτωση τα μέλη του προεδρείου δε μπορούν να συμμετέχουν στη δημαρχιακή επιτροπή...

Ανώνυμος είπε...

εγω ξερω οτι εκεινος που εχασε τον υπνο του ειναι αυτος που προκειτε να γινει προεδρος αν υπαρχει απαρτια. μισθος επι παπαιωαννου μισθος επι μουζα ολοι για τη μαρμαγκα. ρε δε μας χε....

Ανώνυμος είπε...

pros stin prees-a

με ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
και μετα απο τις σχετικες παραιτησεις
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΟΥΜΠΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ..

ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΥσυμβουλος
ΔΗΜΑΡΧΟΥσυμβουλος
----------------------3
ΣΚΑΡΛΑΤΙΔΗΣ
ΜΩΡΙΚΙΔΗΣ
ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
-----------------------4

Ανώνυμος είπε...

ο λευτερης ειναι υπερτιμημενος

press-a on 9 Ιανουαρίου 2009 στις 11:05 π.μ. είπε...

από press-a
Φίλε-η, το σενάριο αυτό δε βγαίνει γιατί αν δεν υπάρξει απαρτία θα υπάρξει αυτόματα σχηματισμός προεδρείου με βάση τον κώδικα (πρόεδρος Καντζιάρης κ. τ. λ.) και σχηματισμός της δημαρχιακής επιτροπής με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ο 3ος, 4ος, 5ος και 6ος σύμβουλος, κατά σειρά εκλογής από το συνδυασμό του δημάρχου, και οι δύο κατά σειρά επίσης, από το συνδυασμό Τζότζολα... Οι επιλογές που υπάρχουν είναι αυτές που αναφέρονται στην ανάρτηση...

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΕΥΤΕΡΗ
Σ ΕΧΩ ΣΤΑΜΠΑΡΕΙ ΚΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΞΕΦΤΕΡΙ.
ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΧΟΝΔΡΟ ΜΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμα ρε παιδιά, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και βγάζουμε όλοι εύκολα συμπεράσματα.

Οτι και να γίνει, οπως και να γίνει, το βασικό είναι να σταματήσει αυτο το πανηγύρι και να αρχίσουν όλη να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για την πόλη.

Makiaveli

Ανώνυμος είπε...

mallon afto prospathei ki o hamalidis kai de tous volevei olous.Gia ayto kai i laspoura sto prosopo tou.. H poli einai olon. Oxi tov 10 -15 pou pezoun epano mas.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως είναι κοινή πεποίθηση όλων πως το παραμύθι γενικά πρέπει να σταματήσει. Οσο όμως στην παρούσα φάση σχολιάζουμε είτε υπερ, είτε κατά οποιουδήποτε προσώπου,το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τροφοδοτούμε σενάρια.

Ας σταματησουμε τα σχόλια για οποιονδήποτε, οποιασδήποτε παραταξης μήπως και βοηθήσουμε στην εκτόνωση της κατάστασης.

Makiaveli

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε στις 11:43 αν παει ο λευτερης την κυριακη θα ειναι για το καλο της πολης η το δικο του

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΣΑΝ ΠΙΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ. ΟΛΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Η ΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

LEYTERH
δεν αφηνεις τους προβληματισμους ,το πολιτικο υποβαθρο ή υποΒΟΘΡΟ,και τις μαλακιες και να παρεις θεση.μονο γνωση δε θα πουλας!γιατι θα σε απαγαγουμε (sic) και θα ζυτησουμε ΛΥΤΡΑ.
ψ.λ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΑΔΑΚΗ ΟΤΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΕΝΝΗ. ΑΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΙ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ. ΜΗ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΚΕΡΑΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΗΚΟΤΗΤΑ. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΡΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Το γιατί πάει δεν το εξετάζουμε? Και βλακείες περι Ζαμπουνίδη και ότι τα βρήκε με το Μουζά, δεν πείθουν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ. ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ αγαπητέ ανώνυμε.Ολη η φασαρία γινεται για τον Στεφανάτο.Για να μη μιλάει ο λαλίστατος Παπαιωάννου αντιλαμβάνομαι ότι ισχύουν οι δηλώσεις του. Απλά ο Λευθέρης εθεσε τον εαυτό του εκτος του συνδυασμου.Και κάποια πουλάκια λένε οτι είναι εντολή Ζαμπουνίδη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλει και πολύ μυαλό...προφανώς πήρε εντολή ή τουλάχιστον άδεια από το αφεντικό του...Το μπαλάκι τώρα το έχει ο PapaJohn. Θα του κάνει τη χάρη να τον διαγράψει ή θα τον ψήσει σιγά σιγά?

Ανώνυμος είπε...

του παπαιωαννου γελουν και τ αυτια του

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ένα πουλάκι που κελαηδάει εδώ μέσα δε λέει την αλήθεια? Πείτε κύριοι ότι κάποιοι σκέφτονται να πάνε με το Χαμαλίδη στο ΔΣ την Κυριακή!!! Μόνο βρώμα ξέρουμε να ρίχνουμε?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons