Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

... Newsletter...



Διατηρείστε τη Σαμοθράκη καθαρή, ταχυδρομείστε τα σκουπίδια στους άλλους δήμους…
«Σκούπισαν, ψέκασαν, τελείωσαν»! Τα απορριμματοφόρα των δήμων του Έβρου, σε δύο “aller-retour” δρομολόγια, έκαναν «επιδρομή αλληλεγγύης» στην Σαμοθράκη και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν εκτελέσει με επιτυχία την επιχείρηση “ξεβρώμισμα” του νησιού που μετά από μεγάλη…προσπάθεια δύο μηνών, διεκδικούσε με αξιώσεις το πρώτο βραβείο «μπόχας και δυσωδίας»! Μετά την αποκομιδή πέρασαν και τα συνεργεία με τα ψεκαστικά τους, για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε λογής (μικρό ή μεγαλύτερο) μικρόβιο που θα μπορούσε να απειλήσει τη δημόσια υγεία. Επειδή, όμως, η παραγωγή σκουπιδιών είναι μία αέναη διαδικασία για το ανθρώπινο είδος, Περιφέρεια, Νομαρχία και Δήμος συσκέφθηκαν… τηλεφωνικά και κατέληξαν στην απόφαση να εξετάσουν πόσο εφικτό είναι να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο «πρέσα-ταφή». Η συγκεκριμένη «σύλληψη» προβλέπει την ενοικίαση ειδικού μηχανήματος συμπίεσης των σκουπιδιών που θα συγκεντρώνονται και, στη συνέχεια, θα μετατρέπονται σε «δεμάτια», που θα θάβονται σε χώρο που θα υποδεχτεί- επιλεγεί από το δήμο και δεν θα προκαλέσει την οργή-αντίδραση κανενός.

«Μπερδέματα» με τις «πρόωρες εκπτώσεις» και «προσφορές»…
Άνω-κάτω είναι ο κόσμος της αγοράς από την «ιδέα» του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να κατευθύνει τα μέλη του σε πρόωρες εκπτώσεις-προσφορές, για να αντιμετωπίσουν, λέει, τη χρηματο-οικονομική κρίση. Το συχνότατο φαινόμενο «σεφτές γιοκ» προκαλεί οικονομικό «έμφραγμα» στον επαγγελματικό κλάδο, που αναζητά αγωνιωδώς διέξοδο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις των επιταγών κάθε «τέλος του μήνα». Ωστόσο, η λύση που προτείνει ο Σύλλογος Εμπόρων της Αθήνας φαίνεται να προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους «αδελφούς» συλλόγους της υπόλοιπης χώρας, που κρίνουν απαράδεκτη την τακτική που πλασάρουν «οι Αθηναίοι» ως «έσχατο» μέσο προσέλκυσης πελατών. Η αντίδραση έγκειται στο γεγονός ότι, συνήθως, τα βήματα των συναδέλφων της πρωτεύουσας βιάζονται να ακολουθήσουν ουκ ολίγοι «απελπισμένοι» έμποροι της περιφέρειας. «Αφού ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι ότι είμαστε σε άθλια κατάσταση, και ακούει από τις ειδήσεις ότι στην Αθήνα ξεκινούν οι προσφορές, αποφεύγει, ακόμη, τις χριστουγεννιάτικες αγορές, αναμένοντας ότι και εμείς θα ακολουθήσουμε την τακτική της μείωσης τιμών…», δηλώνουν. Υπήρξαν, μάλιστα, και ορισμένες περιπτώσεις εμπόρων της Νέας Ορεστιάδας που ανάρτησαν στις προθήκες των καταστημάτων τους «χαρτάκια» προσφορών, ωστόσο, άμεσα, ο εμπορικός σύλλογος τους έκανε συστάσεις να τα απομακρύνουν, καθώς, ναι, μεν, οι προσφορές είναι νόμιμες μέχρι και τα μέσα Δεκέμβρη, αλλά μπορούν να αφορούν μόνο σε συγκεκριμένο ποσοστό του εμπορεύματος και δεν επιτρέπεται να «διαφημίζονται» στη βιτρίνα. Για την πληροφόρηση όλων, ο νόμος «λέει» ότι οι εκπτώσεις (θερινές-χειμερινές) γίνονται στα προκαθορισμένα διαστήματα και οι προσφορές επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέχρι ένα μήνα προ της έναρξης των εκπτώσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή, οι προσφορές είναι νόμιμες μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη. Επίσης, το εμπόρευμα που διατίθεται στο καταναλωτικό κοινό με μειωμένες τιμές δεν μπορεί να ξεπερνά το 50%.
Το βέβαιο είναι ότι την Κυριακή, στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας στο ξενοδοχείο «Βιέννη», στις 11 το πρωί, το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και πεδίο κατάθεσης προβληματισμού των ντόπιων επαγγελματιών, οι οποίοι θα ζητήσουν να πληροφορηθούν από τον παριστάμενο πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Δημήτρη Αρμενάκη, «τι παίζει», τελικά, με το ζήτημα των «πρόωρων εκπτώσεων». Βέβαια, το «επίσημο» θέμα της εκδήλωσης θα είναι η «ενημέρωση για το πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης ΕΡΜΕΙΟΝ», αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτά, όταν το φλέγον «ζόρι» των εμπόρων, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι η οικονομική… κρισάρα!

Τι θα κάνουν με τον Ο. Π. Α. Δ αποφασίζουν οι γιατροί του β. Έβρου…
Άνω-κάτω είναι και ο κλάδος των ελεθεροεπαγγελματιών ιατρών, όλης της χώρας, επειδή μέσα στο «χάος» της οικονομικής κρίσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καθυστερήσεις καταβολής των οφειλόμενων από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου. Αυτό το θέμα θα επιχειρήσουν να συζητήσουν «διεξοδικά» και οι ελεύθεροι επαγγελματίες-ιατροί του βορείου Έβρου, στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα». Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο «έσχατο» μέσο πίεσης προς τον Ο. Π. Α. Δ. να αναστείλουν, δηλαδή, τις συμβάσεις τους με το δημόσιο, εάν δεν δρομολογηθεί η άμεση εξόφλησή τους. Αυτό σημαίνει ότι θα «αναστενάξουν» οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Οργανισμού, που θα πρέπει να πληρώνουν επί τόπου, οι ίδιοι, τις ιατρικές εξετάσεις τους. Και, ναι, μεν, οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να επιβαρύνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, όμως, τι να κάνουν και αυτοί, όταν τα πράγματα έχουν «σφίξει» τόσο πολύ;



Sport Press-a…


ΒΟΛΕΪ: Νέο ξεκίνημα για την Ορεστιάδα, κρίσιμο παιχνίδι στην Καλαμαριά για τον Εθνικό…
«Νέο προπονητή» έχει, το Νικολάϊ Ζελιάσκοφ, νέα… εικόνα θα παρουσιάσει; Αυτό είναι το ερωτηματικό για την Ορεστιάδα που στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου φιλοξενεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο τον Πανελλήνιο, που μέχρι στιγμής πραγματοποιεί πορεία αντιστρόφως ανάλογη των εβριτών. Οι «πράσινοι», μετά την αλλαγή προπονητή, εμφανίζονται με βελτιωμένη ψυχολογία, τουλάχιστον αυτό έδειξαν στις προπονήσεις που προηγήθηκαν, και ελπίζουν να το «δείξουν» και στο γήπεδο, στο παιχνίδι με την ομάδα της Κυψέλης, για την 6η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των ανδρών, που συμπληρώνεται από τις συναντήσεις: Μεσσηνία- Απόλλων Αθηνών, Επίκουρος- Παναχαϊκή, Κόροιβος- Νίκη Αιγινίου, Μεταμόρφωση- Κόρινθος, ΑΕΚ- Μουδανιά.
Για την Α1 κατηγορία, ο Εθνικός αγωνίζεται στις 7 το απόγευμα, στην Καλαμαριά, με τον Απόλλωνα σε ένα από το πλέον κρίσιμα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, καθώς αναμετράται με ένα αντίπαλο «ιδίων στόχων»… Την ίδια ώρα αγωνίζονται η Λαμία με την Κηφισιά ενώ 3 αγώνες θα διεξαχθούν αύριο, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ηρακλή. Την Κυριακή θα παίξουν επίσης η Σύρος με τον ΠΑΟΚ και ο Άρης με τον Μίλωνα. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με το, επίσης, ντέρμπι του Ολυμπιακού με την Πάτρα, όπου σφυρίζει ως πρώτος διαιτητής ο «δικός μας», Χρήστος Μπαντιανίδης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στο Αγρίνιο η Θράκη, την Ηράκλεια φιλοξενεί ο Ορέστης…
Με την Ηράκλεια αγωνίζεται την Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, ο Ορέστης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Δ΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι έχει αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς η σερραϊκή ομάδα βρίσκεται αρκετά υψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, σε αντίθεση με τον Ορέστη που προσπαθεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Για την ίδια αγωνιστική θα παίξουν επίσης: Ορφέας Ξάνθης- Άγιος Αθανάσιος, Πανδραμαϊκός- Βισαλτιακός, Χρυσό- Ασπίς Δραβήσκου, Προσοτσάνη- Σάππες, Κρηνίδες, Πετρούσα, Εχίνος Σπορ- Βιστωνίδα, Εθνικός Γαζώρου- Ελευθερούπολη.
Για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, η Ένωση Θράκης ταξιδεύει στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον ισχυρό στην έδρα του Παναιτωλικό. Η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι εβρίτες αποτελεί ερωτηματικό καθώς εδώ και καιρό οι παίκτες, ουσιαστικά, παίζουν για… πάρτι τους και μόνο, αφού έχουν εγκαταλειφθεί από τη διοίκηση που δε μπορεί να βρει λύση στα οικονομικά αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί. Πάντως μέχρι τώρα έχουν δείξει πως «ξέρουν» να παίρνουνι βαθμούς και αποτελέσματα μακριά από την έδρα τους καθώς στα 6, μέχρι τώρα, εκτός έδρας παιχνίδια μετράνε 2 νίκες και μια ισοπαλία ενώ έχουν χάσει τρεις φορές. Για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα παίξουν επίσης: Δόξα Δράμας- Φωκικός, Θερμαϊκός- Εθνικός Κατερίνης, Λαμία- Πρέβεζα, Νίκη Βόλου- Εθνικός Φιλιππιάδας, Γιαννιτσά, Εορδαϊκός, Ζάκυνθος, Αναγέννηση Σερρών, Νέοι Επιβάτες- Αναγέννηση Άρτας και Πυρσός Γρεβενών- Μακεδονικός. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Νοεμβρίου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

την Σαμοθράκη την "καθάρισαν" την Ορεστιάδα πότε θα την καθαρίσουν??

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons