Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter...



Ολοκληρώνονται στον Έβρο τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης...
- Προς ολοκλήρωση οδεύουν τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιούνται στον Έβρο και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, με 10 εκ. ευρώ. Η εκτίμηση των αρμοδίων υπηρεσιών της περιφέρειας είναι πως θα «κλείσουν» μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Παναγιώτης Δρόσος, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Κομοτηνή, με συμμετοχή νομαρχών και δημάρχων της περιφέρειας, όπου εξετάστηκε η πορεία ολοκλήρωσης του Π. Ε. Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το 2009 τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες εδαφών σε 700 χιλιάδες στρέμματα....
- Εντός του 2009 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργεί το Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την καταγραφή των θρεπτικών στοιχείων, των βαρέων μετάλλων και των υδροδυναμικών ιδιοτήτων των εδαφών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήδη, σε ό,τι αφορά την περιοχή του βορείου Έβρου, έχουν ολοκληρωθεί οι δειγματοληψίες που έγιναν με εδαφοτομές σε αρδευόμενες εκτάσεις 700.000 στρεμμάτων, καθώς και οι δειγματοληψίες από τα νερά των γεωτρήσεων και με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί τους παραγωγούς να κλείσουν τις εδαφοτομές, βάθους έως και 70 εκατοστών, για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την περίοδο όργωσης των χωραφιών τους. Στόχος του προγράμματος είναι από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να καταστεί ορθολογικότερη η χρήση λιπασμάτων και νερού και να παράγονται ασφαλή αγροτικά προϊόντα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καθημερινά τα περιστατικά διακίνησης λαθρομετανάστων...
- Ένας ακόμη….φέρελπις διακινητής λαθρομεταναστών ολοκλήρωσε την… «καριέρα» του στον Έβρο. Πρόκειται για ένα 58χρονο Έλληνα τον οποίο συνέλαβαν συνοριοφύλακες του τμήματος Σουφλίου να μεταφέρει εννέα λαθρομετανάστες με Ι. Χ αυτοκίνητο, με ελβετικές πινακίδες. Οι λαθρομετανάστες είχαν περάσει στη χώρα μας από τον ποταμό Έβρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πεζοί σε συγκεκριμένο σημείο, απ’ όπου τους παρέλαβε ο διακινητής για να τους προωθήσει στη Θεσσαλονίκη. Για τη μεταφορά τους θα έπαιρνε χίλια ευρώ από τον καθένα, μόλις θα έφθαναν στη συμπρωτεύουσα. Οι συνοριακοί φύλακες κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες που ανήκαν σε άλλο όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα.
* θα ακολουθήσει και νέο Newsletter με περισσότερες ειδήσεις...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons