Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Αχ Ευριπίδη! το χαλί… μπουχάρα αλλά από κάτω σκουπίδια…





Τον… «στρατηγό Ευριπίδη» φαίνεται πως περιμένουν στον Έβρο και άπαντες έχουν επιδοθεί σε ένα τεράστιο αγώνα να «ετοιμάσουν» τις προς επιθεώρηση «μονάδες». Τι κι αν οι… μονάδες είναι σχολικές; Βαψίματα, επιδιορθώσεις, πλακάκια και ότι ήταν σε κατασκευαστική ή επισκευαστική εκκρεμότητα για καιρό, γίνεται τώρα. Σκοπός και στόχος ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που επισκέπτεται αύριο τον Έβρο, να αποκομίσει την καλύτερη των εντυπώσεων για τις «άρτιες υποδομές», την «ποιότητα των σπουδών», την «εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»…
Στο 1ο δημοτικό σχολείο της Νέας Ορεστιάδας, το οποίο θα επισκεφτεί το πρωί ο υπουργός, βάφουν, περνούν πλακάκια, κάνουν εργασίες στον αύλειο χώρο, φυτεύουν δέντρα, καθαρίζουν, απολυμαίνουν, αρωματίζουν…Τα ετοιμάζουν για τον… υπουργό, όχι για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο! Αυτά έχουν μάθει να παρακολουθούν τα μαθήματα και σε αίθουσες- αποθήκες, μέχρι πρότινος, σε υπεράριθμα τμήματα, σε περιορισμένη αυλή, στην οποία, παρεμπιπτόντως, θέλουν να κατασκευάσουν και νηπιαγωγείο... Τώρα ενδιαφέρθηκε κι ο δήμος κι η νομαρχία, που «διέθεσε» μέχρι και 60 χιλιάδες ευρώ για ό,τι εργασίες χρειαστούν…Ακόμα και τα παιδιά των 9, 10, 11 και 12 χρονών τους πήραν είδηση και γελούν. «Μαμά, έρχεται ο υπουργός και γι’ αυτό βάφουν το σχολείο μας…» Για τον υπουργό βάφουν το σχολείο και «συμμαζεύουν» τις εγκαταστάσεις, όχι για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, για το μέλλον αυτής της πόλης, του νομού, της χώρας… Ο Ευριπίδης δεν πρέπει να δει την πραγματικότητα, την καθημερινότητα, τις ατέλειες, τα προβλήματα...Αυτά είναι για τους δασκάλους, τους γονείς, τα παιδιά, αυτοί ας τα αντιμετωπίσουν, όχι...κοτζάμ υπουργός που μας κάνει την «τιμή»!
Θα επισκεφτεί και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γ΄ γυμνασίου της Νέας Ορεστιάδας, ο κ. Στυλιανίδης, αλλά δεν θα προχωρήσει 50 μέτρα πιο πέρα να δει τα προκάτ που στήθηκαν για να στεγάσουν το 6ο νηπιαγωγείο, ίδια προκάτ με αυτά που χρησιμοποιεί η Δ. Ε. Υ. Α Ορεστιάδας για να αποθηκεύει… σωλήνες, στα οποία θέλουν να στεγάσουν 4χρονα και 5χρονα παιδάκια…
Που να πάει, πώς να προχωρήσει μια περιοχή με ριψάσπιδες, γονυπετείς και ζήτουλες ελεημοσύνης, που δεν θέλουν να «στεναχωρήσουν» τον υπουργό παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα αλλά μια εικονική πραγματικότητα;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εξάρτηση της αισθητικής

Αφού υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα, υλικά και υπάλληλοι για τη βελτίωση της εικόνας των σχολείων, γιατί δεν γινόταν πιο πριν. Δηλαδή τώρα βρέθηκαν όλα, ακριβώς πριν την επίσκεψη του υπουργού? Ή μήπως τώρα προέκυψε η ανάγκη?

Αν πάλι δεν υπήρχε δυνατότητα βελτίωσης λόγω έλλειψης σε κάτι από τα παραπάνω και έγιναν όλα με θυσίες, τότε θα ήταν προτιμότερο να μη γίνει τίποτα και να φανούν τα προβλήματα στον αρμόδιο υπουργό.

Η επίσκεψη του υπουργού είναι η ευκαιρία να παρουσιάσεις τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχεις και όχι να τα κουκουλώσεις για να εισπράξεις "εύγε".
Ο υπουργός είναι άνθρωπος. Πιάστε τον λοιπόν από το χέρι και εκτός από τα μεγάλα θέματα της έλλειψης σχολικών κτηρίων, δείξτε του ότι δεν έχουμε λεφτά να βάψουμε αυτούς τους τοίχους, δεν έχουμε υπάλληλους να σκάψουν τα παρτέρια. Αν πάλι αυτά είναι μικρά θέματα και δεν υπάρχει ανάγκη να κουράζουμε τον υπουργό με ασήμαντα προβλήματα, τότε λύστε τα όταν προκύπτουν και όχι άρον άρον για να τα προλάβουμε πριν την επίσκεψη.

Είναι φανερό πως δεν υπάρχει μεράκι και λειτουργούμε μόνο για το θεαθήναι.
Σαφώς και δεν είναι θέμα να παρουσιάσεις στον υπουργό τα παρτέρια ή τους άβαφους τοίχους. Αλλά δείχνει πως η βελτίωση της αισθητικής της πόλης, μας αφορά μόνο όταν κάποιος "μεγάλος" πρόκειται να έρθει. Δείχνει πως για μικροπράγματα που δεν χρειάζονται κονδύλια ή προγράμματα, υπάρχει η δυνατότητα για παρεμβάσεις με τα υπάρχοντα υλικά και ανθρώπους που διαθέτει ο δήμος.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons